Για αποκλειστική προσφορά των επαγγελματικών τίτλων του ICA από την Globaltraining στην Κύπρο

 H Globaltraining υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με τον International Compliance Association (ICA), που την καθιστά τον μοναδικό εγκεκριμένο και αποκλειστικό πάροχο σπουδών για τους εξειδικευμένους Επαγγελματικούς Τίτλους και Πιστοποιήσεις του ICA στην Κύπρο.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία στοχεύει στην αναβάθμιση του επαγγέλματος των Λειτουργών Συμμόρφωσης σύμφωνα με τα πρότυπα των παγκοσμίως αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων και πιστοποιήσεων του ICA. Η συνεργασία θα ανακοινωθεί επίσημα μέσω δύο παρουσιάσεων που αποτελούν ορόσημο για την Κύπρο, και διοργανώνονται από τον ICA, στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας του με την Globaltraining, καθώς και της στρατηγικής συνεργασίας του ICA με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), ως ακολούθως:

  • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου στη Λευκωσία (CINE Studio, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας), στις 6.00 μμ
  • Τρίτη, 9 Οκτωβρίου στη Λεμεσό (Columbia Plaza), στις 9:00 πμ

Η είσοδος είναι δωρεάν και για τις δύο παρουσιάσεις. Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ. 77778030 και για πληροφορίες στο τηλ. (+357) 22841540 ή στην Ηλ. Διεύθυνση savva.k@globaltraining.org

O κύριος ομιλητής και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι ο Bill Howarth, Εκτελεστικός Πρόεδρος του ICA,  ιδρυτής και CEO του ICA από το 2002 μέχρι το 2015.

Το ICA κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση για τα επαγγελματικά προσόντα στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης/ξεπλύματος παράνομου χρήματος (AML), διακυβέρνησης, κινδύνου και Συμμόρφωσης και πρόληψης του οικονομικού εγκλήματος. Παρέχει έναν πλούτο γνώσεων, εργαλεία και πρακτική υποστήριξη σε επαγγελματίες Συμμόρφωσης σε όλα τα στάδια της καριέρας τους. Τα επαγγελματικά προσόντα και πιστοποιήσεις του ICA oρίζουν το σημείο αναφοράς αριστείας και των βέλτιστων πρακτικών παγκοσμίως, προσφέροντας τον υψηλότερο δυνατό βαθμό τεχνικής επάρκειας. Οι επαγγελματίες και οι εποπτικές αρχές προσβλέπουν στο ICA για επαγγελματική αναβάθμιση προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος.

Η Globaltraining στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες κατάρτισης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, και επαγγελματιών που εργάζονται σε τράπεζες, λογιστικά/ελεγκτικά γραφεία, εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και Forex, πάροχους διοικητικών υπηρεσιών (fiduciary) σε εξειδικευμένα θέματα όπως Κανονιστικής Συμμόρφωσης, διαχείρισης κινδύνου και AML (συμπεριλαμβανομένου του correspondent banking risk, sanctions, customer due diligence, trade based money laundering και money laundering risk in Betting and Gaming).

 

International Compliance Association

 To International Compliance Association (ICA) είναι ένας παγκόσμιος επαγγελματικός οργανισμός διαπίστευσης και πιστοποίησης μελών. Το ICA ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2002 και αποτελεί τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο επαγγελματικών προσόντων στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης και ξεπλύματος παράνομου χρήματος (AML), διακυβέρνησης, κινδύνου και συμμόρφωσης και οικονομική της πρόληψης του εγκλήματος. Πάνω από 120.000 επαγγελματίες έχουν αποκτήσει πιστοποιήσεις ICA σε 130 χώρες διεθνώς. Τα επαγγελματικά προσόντα και οι πιστοποιήσεις του ICA απονέμονται σε συνεργασία και κατόπιν διαπίστευσης (accreditation) από το Manchester Business School του University of Manchester.

Το ICA εργάζεται σε διάφορους τομείς, και βοηθάει επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εποπτικές αρχές σε μεγάλο αριθμό χωρών, για την ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών και για τη διαχείριση του κινδύνου. Το ICA είναι προσηλωμένο στην επιδίωξη της αριστείας στην καταπολέμηση της νομιμοποίησης και ξεπλύματος παράνομου χρήματος, νομικής και κανονιστικής συμμόρφωσης, πρόληψη του οικονομικού εγκλήματος και τη διαχείριση κινδύνου μέσω πιστοποιημένων προσόντων και της μεταφοράς γνώσης.

 

Globaltraining

 H Globaltraining είναι ένας κορυφαίος οργανισμός επαγγελματικής εκπαίδευσης, συνδεδεμένος με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο οποίος πρωτοπορεί στην εκπαίδευση και την κατάρτιση επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού τομέα στην Κύπρο και διεθνώς. Είναι πρωτοπόρος στην εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών με εκπαιδευτικά κέντρα σε Λευκωσία, Λεμεσό, Αθήνα και Βουκουρέστι, και με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας και επιτυχίας σε διεθνή επαγγελματικά προσόντα.

Η Globaltraining είναι διαπιστευμένος εκπαιδευτής για διεθνή επαγγελματικά προσόντα και είναι ο μόνος οργανισμός στην Κύπρο που προσφέρει όλα τα παρακάτω επαγγελματικά προσόντα: ACCA, ACA, CFA, CIA, ADIT και για τις εξετάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (CySEC).

 

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Κύπρο σε αριθμό φοιτητών και το μεγαλύτερο στη Νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την Αγγλική, με περισσότερους από 11,500 φοιτητές από 70 χώρες. Είναι ένα ολοκληρωμένο πανεπιστήμιο με περισσότερα από 100 συμβατικά και  εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, και με συγκριτικά πλεονεκτήματα στους κλάδους της Ιατρικής, της Εκπαίδευσης, της Λογιστικής, της Πληροφορικής, των Επιστημών της Υγείας, της Νομικής, της Αρχιτεκτονικής, και των Διεθνών Σχέσεων. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εστιάζει την προσοχή του στην καινοτομία, στη νέα τεχνολογία και στην παροχή διασυνοριακής εκπαίδευσης.