Ανάγκη για βαθιά εξειδίκευση

Ο CEO της Globaltraining Οδυσσέας Χριστοδούλου σε συνέντευξή του στη StockWatch

«Για να μπορεί ένας επαγγελματίας να παραμείνει ανταγωνιστικός και σχετικός στον τομέα του χρειάζεται συνεχή επιμόρφωση αλλά και εξειδίκευση».

Η αγορά εργασίας στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και όσοι επιδιώκουν σε μια επιτυχημένη καριέρα στους ιδιαίτερα απαιτητικούς τομείς των χρηματοοικονομικών, πρέπει να έχουν βαθιά εξειδίκευση εστιάζοντας σε επαγγελματικά προσόντα που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν, αναφέρει ο CEO της Globaltraining Οδυσσέας Χριστοδούλου.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, αναφέρει ότι με τη συνεχή επέκταση και διεύρυνση του χρηματοοικονομικού τομέα, η ζήτηση αυξάνεται.

Τονίζει ότι για να μπορεί ένας επαγγελματίας να παραμείνει ανταγωνιστικός και σχετικός στον τομέα του χρειάζεται συνεχή επιμόρφωση αλλά και εξειδίκευση.

«Η υψηλή ζήτηση επαγγελματικών πιστοποιήσεων, όπως είναι τα ACCA, ACA, CFA, CIA, ADIT και η συνεχής διεύρυνση του κλάδου των χρηματοοικονομικών επαγγελμάτων, όχι μόνον στη Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου, τα επαγγελματικά προγράμματα εκπαίδευσης των λογιστών, ήταν και παραμένουν περιζήτητα, τόσο από άτομα που έχουν ολοκληρώσει τις ακαδημαϊκές τους σπουδές, όσο και από εργοδότες που αναζητούν να εκπαιδεύσουν νέους λογιστές.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρεται ακόμη στα πλάνα της εταιρείας μετά από 30 χρόνια δραστηριοποίησης και τη σχέση που τη συνδέει με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Διαβάστε περισσοτέρα…